welkom bij the house of marley nederland!

When the Two Sevens Clash (7/7)

Two Sevens Clash is het debuutalbum van roots reggae band Culture, dat is opgenomen in 1976 met producer Joe Gibbs in Kingston (Jamaica) en in 1977 is uitgebracht op Gibbs gelijknamige label. Het is Culture’s meest invloedrijke album ooit en het nummer ‘Two Sevens Clash’ werd een wereldwijde hit. De titel is een verwijzing naar de datum 7 juli 1977, vandaag precies 40 jaar geleden!

TwoSevensClash

De leadzanger van Culture, Joseph Hill, schreef de tekst van “Two Sevens Clash“, gebaseerd op een voorspelling door Marcus Garvey, die zei dat er chaos zou uitbreken op 7 juli 1977, als de twee zevens samenkomen. Met deze apocalyptische boodschap, veroorzaakte het nummer zoveel opvoering en onrust in Jamaica, dat veel mensen de deur niet uit gingen en Jamaicaanse bedrijven, winkels en scholen hun deuren voor een dag sloten. Er hing een spanning in de lucht op deze warme broeierige dag in Jamaica..

Joseph Hill is inmiddels overleden. Tijdens een Europese tour in 2006, waarbij ook Nederland werd aangedaan, overleed zanger en gezicht van Culture plotseling in Berlijn. Zijn laatste optreden vond plaats in Club Petrol te Antwerpen. Dit betekende gelukkig niet het einde van een van de meest succesvolle reggae bands, omdat zijn zoon Kenyatta Hill het sindsdien van hem heeft overgenomen. Tot verbazing van de initiatiefnemers, fans en critici, stapte Kenyatta het podium op en leverde telkens weer spectaculaire optredens, 19 shows in totaal, tot de tour voltooid was.

Culture tourt vandaag de dag nog steeds. Op onderstaande poster staan alle data waarop Culture ft. Kenyatta Hill zullen optreden in Nederland en België:

19667917_1894875493862393_7554133561375822695_o

 

Goede muziek luister je natuurlijk op goede Marley apparatuur! Bekijk hier Culture live met “Two Sevens Clash”:

Geef een reactie