welkom bij the house of marley nederland!

  • Home
  • /
  • Muziek
  • /
  • Toetsenist Earl Lindo van The Wailers overleden

Toetsenist Earl Lindo van The Wailers overleden

Vannacht is Earl ‘Wire’ Lindo overleden, de keyboard speler / organist van Bob Marley & The Wailers. Hij werd door bekenden vaak ‘Wya’ genoemd. Hij was lid van The Wailers en heeft samengewerkt met talrijke reggae artiesten, zoals bijv. Burning Spear. Op Facebook staan vandaag talloze berichten over het verlies van deze grote artiest, dus wij van The House of Marley willen hier ook even bij stilstaan.

LindoEarl ‘Wire’ Lindo is geboren op 7 januari 1953. Toen hij op Excelsior High School in Jamaica zat, speelde hij orgel in de band Now Generation. Aston “Familyman” Barrett (bassist van The Wailers) hoorde hem spelen en vroeg hem voor een zaterdagmiddag TV-programma Where It’s At op JBC. In zijn jonge jaren werkte Wya bij Coxsone Dodd van Studio One, waar hij speelde met alle grote sterren van Jamaica. In 1972 werd hij uitgenodigd om toe te treden tot de Wailers, waar hij sindsdien is gebleven.

De ‘nieuwe’ Wailers band, die momenteel de wereld over toert, heeft Wya afgelopen maart 2017 nog uitgenodigd om enkele shows met de band in Engeland te doen. Na jaren niet meer samen gespeeld te hebben en zonder enige repetitie, leek het alsof hij nooit was weggeweest.

Wya had buikpijn en ging naar het ziekenhuis, waar hij vannacht is overleden.

Zie hieronder Bob Marley samen met Earl Lindo – Redemption Song voor de Jamaicaanse TV (1980):

Geef een reactie