welkom bij the house of marley nederland!

Wie is Cedella Marley?

Cedella

Cedella Marley is geboren op 23 augustus 1967 als eerste dochter van Bob en Rita Marley. Ze is vernoemd naar de moeder van Bob Marley, Cedella Marley Booker. Ze woont nu in Miami, Forida (VS).

Cedella zong een groot deel van haar leven in Ziggy Marley & The Melody Makers (ook wel bekend als The Melody Makers), een familieband die bestond uit Bob Marley’s kinderen Ziggy, Stephen, Sharon en Cedella. De groep draaide, zoals de naam al aangeeft, vooral om Ziggy Marley. Cedella heeft met deze band meer dan tien albums uitgebracht en drie Grammy’s in de wacht gesleept.

In de jaren tachtig en negentig speelde Cedella in enkele Hollywood films, waaronder ‘The Mighty Quinn’ (1989) met Denzel Washington en ‘Joey Breaker’ (1993). Nadat The Melody Makers in 2002 uit elkaar gingen, kreeg Cedella diverse administratieve functies en inmiddels is ze CEO van haar vader’s label Tuff Gong International.

Cedella heeft meerdere kinderboeken geschreven, is designer van een modemerk, dat vernoemd is naar een van de albums van The Wailers, ‘Catch A Fire’, en zij is daarnaast moeder van drie zoons, onder wie Skip Marley, die dit jaar een hitje heeft samen met Katy Perry.

Skip-NEW-EDIT

Voor House of Marley werkte Cedella samen met haar broers aan Marley’s Mellow Mood, verschillende ontspanningsdrankjes op basis van natuurlijke ingrediënten zoals thee, valeriaan en kamille. In 2014 heeft zij Marley Natural gelanceerd, een nieuwe productlijn van House of Marley op basis van cannabis. Binnenkort zijn deze Marley Natural producten ook verkrijgbaar in Nederland.

Geef een reactie