welkom bij the house of marley nederland!

Marley team wint Cruyff Foundation Cup!

Jaarlijks organiseert de Johan Cruyff Foundation de Cruyff Foundation Cup in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De Cup is een besloten evenement waar medewerkers en relaties van de diverse ambassadeurs van de Foundation aan deel kunnen nemen. Afgelopen vrijdag (19 mei 2017) vond de 13e editie van de Cruyff Foundation Cup plaats, waarbij maar liefst 94.000 euro werd opgehaald en het Marley team er vandoor ging met de Cup!

18518097_1393476157412971_538579145560235436_o

Tijdens de Cup wordt er 6 tegen 6 gevoetbald en gelden ‘De 14 regels van Johan Cruijff’. Gedurende de wedstrijden moet er minstens 1 vrouw in het veld staan. Team Marley bestond uit House of Marley medewerkers Nick de Groot, Kevin van der Zeijs en Jeffrey Dekker, aangevuld met Dennis Gentenaar (oud-keeper van Ajax) en Bob en Bart van Gellekom. De vrouwelijke spelers waren Nathalia Vargas en Sophie Minnebo, waarbij Nathalia in de eerste drie wedstrijden al 1-0 scoorde in de eerste paar minuten van de wedstrijd. Henk Koenders en Frits de Groot waren coach van het team.

De Johan Cruyff Foundation speelt mee met ambassadeurs van de Foundation. Het Johan Cruyff team bestond dit jaar o.a. uit Najib Amhali en Khalid Boulahrouz (ex-international). Boulahrouz mocht meerdere malen de hakken van Jeffrey Dekker zien die hem steeds weer de baas was.

Het Marley team won de finale met een overtuigende 3-0. Aan het einde van de dag was er een gezamenlijke borrel om na te genieten van de overwinning!

14-regels_457_305

Het doel van de Cruyff Foundation Cup is om fondsen te werven voor de gehandicapte jeugd. Het thema van dit jaar was voetbal in al haar vormen: van meidenvoetbal tot voetbal voor blinden en slechtzienden – wat ook terugkwam in één van de side events. De opbrengst van het evenement gaat naar diverse projecten van de Foundation om jeugd vooruit te brengen door beweging. Samen zorgen we ervoor dat geen enkel kind buiten spel staat.

House of Marley is deze week precies 5 jaar lang trotse supporter van de Johan Cruyff Foundation. Voor meer info, zie  http://www.cruyff-foundation.org

Geef een reactie