welkom bij the house of marley nederland!

Last but not least: Damian en Makeda Marley

Damian Marley:

Damian ‘Junior Gong’ Marley (21 juli 1978) is de 7e en laatste zoon van Bob Marley. Hij is het resultaat van een affaire die Bob Marley had met de Miss World van 1976: Cindy Breakspeare (zie foto hieronder).

Cindy-Breakspeare-and-Bob-Marley

Damian Marley begon al op zijn 13e met optreden voor publiek. In 1995 sloot hij een contract bij de platenmaatschappij Tuff Gong van zijn vader, waar hij een jaar later zijn debuutalbum Mr. Marley uitbracht. In 2000 kwam zijn tweede album Educated Fools uit en in 2002 het album Halfway Tree, waarmee hij een Grammy Award won (Best Reggae album).

In 2005 kwam Welcome to Jamrock uit, het album met zijn allergrootste hit, de titeltrack Welcome to Jamrock. Het nummer bevat samples van Ini Kamoze’s World-A-Music uit 1984 (“Out in the streets, they call it murder!”). Luister beide nummers.. Niet veel mensen weten dat er nog een andere sample in de track zit, namelijk van Brigadier Jerry’s Jamaica Jamaica (1985). Luister beide nummers..

Welcome to Jamrock

Voor dit album Welcome to Jamrock kreeg Damian Marley maar liefst twee Grammy Awards (Best Reggae album en Best Urban/Alternative performance). Hij heeft het album samen met zijn broer Stephen Marley geproduceerd en er staan samenwerking op met o.a. Stephen Marley, Bobby Brown en rapper Nas.

In 2010 bracht Damian Marley een heel album samen met Nas uit, genaamd Distant Relatives. Volgende maand komt Damian met een gloednieuw album, genaamd Stony Hill. Geplande release datum is 21 juli 2017.

De laatste jaren is Damian Marley niet alleen met muziek bezig. Op dit moment is hij een oude gevangenis (Claremont Custody Center in Coalinga) in California, USA aan het ombouwen tot wietplantage! Californië was de eerste staat in de VS die medicinaal gebruik van cannabis legaliseerde, waardoor inwoners met een doktersadvies het recht hebben marihuana te bezitten, gebruiken, verbouwen en aan te schaffen. Ook voor het recreatieve gebruik van cannabis is de Californische justitie vrij mild. Damian Marley is hiervoor een samenwerking aangegaan met Ocean Grown Extracts, samen hebben zij de gevangenis opgekocht voor $4.1 miljoen.

Afgelopen week is er een nieuwe videoclip van Damian Marley feat. Stephen Marley uitgekomen, de track staat op het binnenkort uit te komen album Stony Hill. De clip is opgenomen in de hierboven beschreven gevangenis:

Afgelopen week trad Damian Marley twee keer op in Nederland: 13 juni in Paard van Troje (Den Haag) en 14 juni in TivoliVredenburg (Utrecht). Michelle van Marley.nl was erbij en de show was geweldig! Zie onderstaande foto.

Damian

Damian Marley in TivoliVredenburg (Utrecht) op woensdag 14 juni 2017.

Makeda Marley:

Makeda Jahnesta Marley is de Benjamin van de familie Marley (30 mei 1981). Zij is een paar weken na de dood van vader Bob Marley geboren in een ziekenhuis in Miami als dochter van Yvette Crichton. Ze heeft haar vader dus nooit gekend en is dan ook niet opgegroeid bij de rest van de familie. Het laatste bericht is dat ze in of rondom Philadelphia woont, waar ze 2008 gearresteerd werd omdat ze, hoe kan het ook anders, marihuana in bezit had.

Makeda-Marley1

2 Comments

Geef een reactie