welkom bij the house of marley nederland!

Julian Marley

Julian Ricardo Marley (4 juni 1975) is de vijfde zoon van Bob Marley, verwekt bij de Britse Lucy Pounder. Hij is de enige zoon van Bob Marley die geboren is in Engeland. Julian werd opgevoed door zijn moeder, bij wie hij verbleef tot zijn zeventiende. Hij reisde regelmatig naar Jamaica om zijn halfbroers te bezoeken. Zijn jeugd bracht hij dan ook door tussen Engeland en Jamaica.

julian-marley

Al op zeer jonge leeftijd leerde hij zichzelf bas, drum, gitaar en keyboards te spelen. Toen hij vijf jaar was, nam Julian zijn eerste demo al op in het huis van de Marleys in Kingston, Jamaica. Op school was Julian Marley goed in het verzinnen van verhalen; een teken van creatief talent. Gecombineerd met zijn liefde voor muziek, werd hij dan ook songwriter. Hij heeft onder andere teksten geschreven voor zijn broer Ziggy Marley.

Later verhuisde hij naar Miami, Florida (Amerika), waar de familie dan ook een eigen geluidsstudio ‘The Lions Den’ had. In 1993 verhuisde Julian naar Jamaica om dichter bij zijn broers te wonen. Toen begon zijn muzikale carrière pas echt. Samen met zijn broers Stephen, Damian en Ky-Mani Marley richt Julian de groep ‘Ghetto Youths Crew’ op. Het project was zo’n succes dat de broers 3 jaar lang door Amerika konden toeren.

Julian Marley treedt hij veel op met halfbroers Damian, Stephen en Ziggy. Hij bracht drie albums uit, waarvan zijn laatste en tevens succesvolste album ‘Awake’ uit 2009 een Grammy Award opleverde (2010) voor ‘Beste Reggae album’. Julian Marley heeft met zijn muziek de reputatie opgebouwd om muziekgenres te overschrijden.

Julian MarleyJulian Marley is een toegewijd Rasta, die zijn muziek en spiritualiteit gebruik om anderen te inspireren. Hij volgt zijn vaders voetsporen en steunt o.a. de Ghetto Youths Foundation. Zo geeft hij veel aandacht aan jongeren in verschillende gemeenschappen, van het spelen met kinderen op de voetbalvelden in Londen tot het geven van benefietconcerten.

 

Geef een reactie